Bæredygtighed

Hvad kan jeg samle af grønt køkkenaffald i kompostspanden?

Hvis du bruger de kommunale bioposer i kompostspanden for at aflevere det i kommunens affaldssortering, kan grønt affald som dette komme i spanden: 

– Madaffald, råt og tilberedt
– Ris, pasta og morgenmadsprodukter
– Kød, fisk, ben og knogler
– Brød og kager
– Frugt og grøntsager
– Sovs og fedt
– Pålæg, æg og æggeskaller
– Nødder og nøddeskaller
– Kaffegrums og kaffefiltre
– Teblade og tefiltre
– Brugt køkkenrulle
– Afskårne blomster

Hvis du komposterer i egen/din forenings havekompost

Hvis du komposterer i egen eller din forenings havekompost, er der få ting du skal huske på, ikke må komme i kompostspanden: Kød, fisk, pålæg, ben og knogler (det kan tiltrække skadedyr).
Hvis du er heldig og har høns, kan meget af dit grønne affald gives til dem, såsom grød og madrester, kål og salater. 

Vi bruger privat to kompostspande i vores køkken: En til kompostbunken/ormegården og en til hønsene. Måske har din nabo høns, som du kan fodre? 

Kaffe- og tegrums i komposten? Ja!
Hvis du elsker kaffe og te, så kan grumset faktisk bruges direkte som gødning i haven. Det kan endda være nyttigt i flere henseender, da myrer ikke kan lide koffein. 

Hvad så med rotter i komposten?
Det er yderst sjældent at rotter besøger havekomposter, med mindre der er lækkerier i den som kød, fisk, brød og madrester.

Hvad skal vi vælge? – Zeromix eller Adora.

Vi er enige om, at vi begge vil have en messing eller kobber vandhane. 

Den rå messing overflade sørger for at hverken virus eller bakterier kan trives indvendigt eller udvendigt, det ser flot ud og matcher resten af vores hus.

Først forelskede vi os i Zeromix (2.275kr), men efter en lang snak med producenten Adora (1.299kr), har vi vidst besluttet os for, at vælge Adora. Vi fandt ud af, at produkterne minder meget om hinanden, men at prisen er forskellig. Prisen på Adoras produkt matcher vores budget bedre. Adora har også 10 års garanti, og en rigtig god service.

Dertil vil vi have en bundventil fra Zeromix – og vi ønsker os selvfølgelig en køkkenvask fra samme sted, i messing. Er den ikke bare smuk? 

Uanset hvilket produkt vi ender med at købe, får vi rent drikkevand uden nikkel, bly og krom.

Køkkenvask fra ZeroMix

ADORA® – produkter er designet og udviklet i Danmark i overensstemmelse med
virksomhedens passion for kvalitet, design og personlighed

Vi har vores egen brønd, og vi ønsker rent drikkevand. Derfor vitalisere vi f.eks. vores vand, med en cylinder fra Grander.
Men hvad hjælper det, hvis vores rene vand, kommer ud igennem en vandhane, af blandt andet nikkel og bly?

Egentlig ville vi helst købe et brugt messing armatur. Men usikkerheden omkring hvad de udledte i drikkevandet, gav anledning til at undersøge, hvad de forskellige vandhaner i Danmark er lavet af. 

Item added to cart.
0 items - $0.00